fbpx
Skip to content Skip to footer

Datafon

Datafon je kompanija koja pruža SMS servise za različite namene, kao što su marketing, obaveštenja, ankete i slanje koda za verifikaciju. Za ovog klijenta, naša digitalna marketing agencija Mentor Agency je radila dizajn korporativnog identiteta i dizajn logotipa.

KlijentVivien ApartmaniDatumMaj 2022Share

Proces izrade je započet sa analizom potreba i ciljeva klijenta, kao i istraživanjem tržišta i konkurencije. Na osnovu toga, kreirali smo koncepte i skice za vizuelni identitet i logotip, koji bi odražavali vrednosti i delatnost Datafona.

Nakon prezentacije i odobrenja klijenta, pristupili smo finalizaciji i primeni dizajna na različitim materijalima, kao što su vizit karte, memorandum, flajeri, web sajt i društvene mreže. Takođe, pripremili smo i priručnik za korišćenje logotipa i vizuelnog identiteta, koji sadrži smernice i pravila za očuvanje konzistentnosti i prepoznatljivosti brenda.

Logotip koji smo dizajnirali za Datafon je tipografski i piše “datafon” malim slovima. U slovu “O” se nalazi ikonica za poruke, koja simbolizuje glavnu uslugu koju kompanija nudi. Boja logotipa je plava, koja asocira na pouzdanost, profesionalnost i komunikaciju. Font je moderan i čist, što doprinosi jednostavnosti i eleganciji logotipa.

Dizajn korporativnog identiteta je zasnovan na istoj boji i fontu kao logotip, uz dodatak sive boje za kontrast. Kao dodatni elementi, koristili smo geometrijske oblike koji podsećaju na SMS poruke, kao i fotografije koje prikazuju različite situacije u kojima se SMS servisi mogu koristiti. Cilj dizajna je bio da prenese poruku da je Datafon savremen, pouzdan i fleksibilan partner za sve potrebe vezane za SMS komunikaciju.

Naš tim je zadovoljan rezultatom projekta i saradnjom sa Datafonom. Smatramo da smo uspeli da kreiramo vizuelni identitet i logotip koji odgovaraju njihovoj viziji i misiji, kao i da ih istaknu na tržištu. Ako ste zainteresovani za naše usluge dizajna ili digitalnog marketinga, kontaktirajte nas. Rado ćemo vam pomoći da unapredite svoj brend i poslovanje.