fbpx

Switch Co

Switch Co je kompanija koja se bavi pružanjem usluga u oblasti inženjeringa, dizajna i konstrukcije. Njihova misija je da pretvore ideje svojih klijenata u stvarnost, nudeći im stručnost i savetovanje za njihove projekte. Switch Co ima iskustvo u radu sa različitim industrijama, kao što su medicinska tehnologija, energetika, građevinarstvo i drugo. Za Switch Co smo kreirali logotip i korporativni identitet koji odražavaju njihove vrednosti i viziju.

KlijentSwitch CoVebsajtswitch-co.rsDatumFebruar 2022Share

Logotip je osnovni element brendinga, koji diktira dalji tok i stil vizuelnog identiteta. Zato smo pre dizajniranja logotipa sproveli detaljno istraživanje kako tržišta u Srbiji tako i u inostranstvu, sa posebnim osvrtom na to da naš klijent često posluje na inostrano tržište. Iz tih razloga bilo je potrebno dizajn logotipa prilagoditi široj masi, ali ga isto tako učiniti jasnim i prepoznatljivim.

.U samom logotipu sadržana su slova „S“ i „C“, koja su smeštena u oblik utikača i utičnice. Ovim smo hteli da simbolizujemo povezanost, komunikaciju i energiju koju Switch Co nudi svojim klijentima. Jasno definisan bezserifni font daje logotipu ozbiljnost, dok odabrane boje crvena i plava označavaju u psihologiji boja pouzdanost, sigurnost ali isto tako i dinamičnost – što upravo Switch Co i jeste.

Korporativni identitet je skup vizuelnih elemenata koji predstavljaju kompaniju i njene vrednosti. Za Switch Co smo osmislili celokupan korporativni identitet koji se sastoji od: vizit karti, memorandum papira, fascikli, koverata, flajera, banera, web sajta i drugih promotivnih materijala. Svi ovi elementi su usklađeni sa logotipom i bojama koje smo odabrali za brend.

Naš cilj je bio da kreiramo jedinstven i moderan vizuelni identitet koji će pomoći Switch Co da se istakne na tržištu i privuče nove klijente. Smatramo da smo uspeli u tome i da smo zadovoljili potrebe i očekivanja našeg klijenta.