Naša misija je postati vam verni partner sa kojim sarađujete. Partner koji razume, smišlja i realizuje najbolja rešenja na području Digitalnog marketinga i svega što on obuhvata.

Kontakt

+381 21 300 44 44

Radnička 14, Novi Sad

info@mentoragency.rs

Za klijenta The Classic Gym imali smo zadatak da redizajniramo postojeći logo na kom je predstvaljen snažan mišićav muškarac koji stiska svoj biceps, sa sve ispisom koji je sačinjen od onih napadnih fontova. Sigurno ste i vi viđali tako nešto i pomislili kako je usluga ista takva kakav je logo – jeftina i nekvalitetna.

Stoga smo rešili da redizajniramo logotip u potpuno drugom smeru. U usvojenom idejnom rešenju znaka, nalaze se početna slova imena teretane, odnosno „T“, „C“ i „G“. Slova su pozicionirana tako da vizuelno ostavljaju utisak da čine štit, čime se šalje jasna poruka da su vežbači u ovoj teretani bezbedni i sigurni. U istih mah, logo takođe asocira na leđa vežbača što daje utisak jačine i moći.

Osnovnu paletu boja čine dve boje: crvena i tamno plava. U psihologiji boja, crvena boja asocira posmatrača na živost, akciju i fokus; dok plava odaje utisak poverenja, stabilosti i prestiža. Takođe, crvenoj boji je komplementarna zelena, koja se dobija mešanjem žute i plave, stoga je plava boja sekundarna komplementarna boja. Upravo taj odnos dizajneri uvek teže da dosegnu. Logotip je koncipiran tako da se u primeni koristi u boji na beloj pozadini, ukoliko to nije moguće postoje varijante u pozitivu i negativu (crno-bela i belo-crna).

Pismo i tipografija koji su odabrani jeste porodica Helvetica (Helvetica UltraLight i Helvetica Bold), zbog svoje jednostavnosti odiše otmenošću, dok oblije ivice fonta daju logotipu dodatnu dinamiku.

Na samom kraju ovog izlaganja ali nikako manje važno, moramo napomenuti da je logo izrađen u proporciji zlatnog preseka, što samom logotipu daje umetničku crtu.

Klijent:

The Classic Gym

Datum:

Maj 2022